Låt den rätte komma in

Oskar är 12 år och mobbad. Hans sadistiska klasskamrater Conny, Martin och Andreas passerar alla gränser i pennalismen. Oskar fantiserar om hämnd, om att ge igen. Då står plötsligt en flicka i klätterställningen. En flicka i hans egen ålder som han aldrig sett förut. Hon heter Eli och är en motsägelsefull uppenbarelse - hennes kloka blick, hennes märkliga doft, att hon är så tunt klädd, så vanvårdad och mager och ändå så vacker. Men det är inte okomplicerat, Eli är inte som andra - hon kan inte vistas i solljus, hon äter inte mat och för att komma in i ett rum behöver hon bli inbjuden. Hon måste dricka människors blod för att leva. Hon är vampyr.Regi: Tomas Alfredson. I rollerna: Kåre Hedebrant, Lina Leandersson, Per Ragnar, Henrik Dahl, Karin Bergquist m.fl.

Längd: 1 h 50 min

Fame - året på Juilliard

Del 3 av 6: Nya horisonter. I sex delar följer vi eleverna på Juilliard, den berömda skolan för musik och scenkonst som ligger mitt på Manhattan. I kväll får Lars från Norge och hans dramaklass öva sina sångröster - det gäller att vara heltäckande om man skall kunna konkurrera på den hårda marknaden för artister.

Längd: 30 min

Sändningsuppehåll

Just nu är det uppehåll i våra sändningar.

Längd: 6 h 6 min

Downton Abbey

Del 5 av 8. Det är förändring i luften och en spännande chans för Alfred skapar konflikt mellan Ivy och Daisy. Isobel vädjar till Violets generösa sida, vilket inte omedelbart ger önskat resultat. Branson ser en helt ny framtid för sig och lilla Sybbie. Bates försöker förtvivlad hitta förklaringen till Annas beteende. I rollerna: Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Maggie Smith, Jim Carter, Brendan Coyle m.fl.

Längd: 50 min

Latinamerikaner i USA

Främlingar i eget land. Vi följer latinamerikanernas roll i det nordamerikanska samhällsbygget från 1565, då spanjorer grundade landets äldsta stad, och fram till 1800-talet, då guldruschen påverkade regionen. Del 1 av 6. Från UR.

Längd: 55 min